help-mcsim
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

waft


From: Marcus Burke
Subject: waft
Date: Mon, 16 Oct 2006 01:58:36 +0300
User-agent: Thunderbird 1.5.0.7 (Windows/20060909)


Voor het eerst in twee jaar waren er meer ondernemers met een stijging van omzet en opdrachten dan met een daling. De klanten van lijstaanvoerder Packard Bell moeten gemiddeld maar liefst een uur uittrekken voor contact.
Tegenwoordig bieden ze in toenemende mate een gecentraliseerde omgeving waar niet alleen telefoonverkeer wordt verwerkt, maar ook de communicatie via alle andere media. Dit varieert van kortdurende telemarketingcampagnes tot structurele opvang van al het binnenkomende verkeer, ongeacht het medium.
Of het nu vanuit New York, Dubai of de eigen achtertuin is, ook vanaf het het vakantieadres wil de ondernemer controle uitvoeren.
'Slechts' de helft werkt door. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het opdracht van derden uitvoeren en afhandelen van klantcontacten. Vooral in de IT-sector lijkt het beter te gaan. Op andere dagdelen van de werkweek is er veel meer kans dat u in de wacht wordt gezet en een soort Sky Radio instrumentaal te horen krijgt.
Tegelijkertijd daalt het consumentenvertrouwen.
Op deze posten werken de artsen uit een buurt of regio samen om goede doktershulp in de avond, nacht en weekeinden te garanderen.
Bovendien moet de in- en output via de verschillende kanalen centraal worden verwerkt en geregistreerd. Jules Odekerken van ISS-Interfoon: 'Uit onderzoek weten we dat de klantcontactafhandeling steeds bepalender wordt voor de merkbeleving en merkkeuze van merken. Want de bereikbaarheid en klantgerichtheid van bedrijven daalt. Dergelijke nummers zijn in bedrijven en pensions immers geregeld geblokkeerd, omdat ze ook gangbaar zijn voor sekslijnen.
Dit varieert van kortdurende telemarketingcampagnes tot structurele opvang van al het binnenkomende verkeer, ongeacht het medium.
NelsonHall verwacht dat die sterke groei blijft aanhouden.
Deze bepaalt steeds vaker wanneer en hoe er zaken worden gedaan, in de verwachting dat organisaties hoe dan ook bereikbaar zijn. Voorts moet de tijd tussen in- en uitrijden van de afhaalstrook worden verkort. NelsonHall verwacht dat die sterke groei blijft aanhouden. Dit is inherent aan de relatieve nieuwheid van een branche, waarvan het aanbod nog niet is uitgekristalliseerd.


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]