invoke-dev
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Invoke-dev] reproduction carefulness


From: Cornelius Williamson
Subject: [Invoke-dev] reproduction carefulness
Date: Wed, 18 Oct 2006 20:58:35 -0500
User-agent: Thunderbird 0.6 (Windows/20040502)


De telefoniste zegt dat ze dat moet vragen om het verzoek zo goed mogelijk bij de betreffende afdeling neer te leggen.
Ons college wil toets- en meetbaar de dienstverlening aan burgers en bedrijven verbeteren. The answer may surprise you. En omdat organisaties gedwongen worden te concurreren op de kwaliteit van de dienstverlening, worden de eisen die aan contactcentermedewerkers worden gesteld, steeds hoger.
Het verzoek is simpel: doorverbinding gevraagd met een bepaalde afdeling. And who knows where interest rates are going to go?
Groeigoeroe Verne Harnish over het belang van klantenservice.
In fact, good past performance is more oftenassociated with poor future returns, for reasons that go to the veryheart of the theory of investment.
De energiesector komt daar direct achteraan.
Gemeenten moeten onderling uitmaken hoe de bellende burger vervolgens bij de goede gemeente terechtkomt.
Het verzoek is simpel: doorverbinding gevraagd met een bepaalde afdeling.
Our customers seem to love the personal attention and guidance provided by these web greeters. Het boek moet de lezer helpen bij het komen tot een beslissing over het wel of niet uitbesteden van klantcontacten, en over de inrichting van de samenwerking en besturing van het contactcenter. Niet meer dan logisch dat wij de consument gaan helpen', verklaart Edwin van Wijk zijn initiatief.
First, we will cover the basics and work out the absolute minimum amount you should have in bonds. Verwacht wordt dat het steeds lastiger zal worden, zeker nu de economische verwachtingen gunstig zijn. Men kan zoeken op bedrijfsnaam of merknaam.
We moved to new offices this summer and figured we would bring along our phone service. Dit bereikbaarheidsonderzoek heeft voor het eerst op gemeentebrede schaal plaatsgevonden en komt voort uit het programma van de gemeente Utrecht om haar dienstverlening aan het publiek te verbeteren. Gemeenten moeten onderling uitmaken hoe de bellende burger vervolgens bij de goede gemeente terechtkomt. De dienst is gratis voor consument en voor bedrijven.
Driekwart geeft nog altijd aan geen insourcing toe te passen.
'Zowel in het niveau van vraagbeantwoording als in het aantal aangesloten organisaties', luidt de doelstelling. Men kan zoeken op bedrijfsnaam of merknaam. Die wil weten waar de beller woont, of in ieder geval op waar de beller zich op dit moment bevindt.


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]